Sälja guld i butik

Så mycket är värdet på guld

När man kommit framtill vilken karathalt ens guld innehåller och delat upp sitt guld i dessa kategorier och även lyckats hitta den butiken som köper in guld till högsta möjliga pris är det dags att sälja sitt guld. Något man bör komma ihåg är att man alltid måste ha med sig en id-handling om man vill sälja guldet då det är något som butiken kommer att kräva att få se innan de kommer att köpa guldet.

Som man säkert förstår är det för att skydda butiken om det skulle framkomma att det egentligen inte var ditt guld utan någon annans och då även för att hjälpa polisen att hitta den som sålt guldet. Man kan inte heller vara säker på att man får pengarna i handen samma dag utan det kan vara som så att butikerna vill att pengarna sätts in på ett bankkonto och då framförallt för att ytterligare säkerställa vem det är som faktiskt äger guldet man säljer.

Men det kan också vara en anledning till att butiken inte ska ha så mycket pengar i kassan och genom att betala ut pengarna till ett bankkonto istället för att ge pengarna direkt i handen undviker butiken att ha alldeles för mycket pengar om ett rån skulle ske.

Framförallt gäller detta om man säljer större volymer och där det är ett par tusentals kronor som butiken ska betala för ditt guld. Då är det bättre att man kommit förbered och känner till ens eget bankkontonummer så att pengarna kan föras över så fort som möjligt. Känner man att man kanske inte vill sälja sitt guld så finns det även pantbanker som kan vara ett alternativ även om man troligtvis får mer pengar för sitt guld om man säljer det direkt men om man vet att man kommer att kunna lösa ut pengarna innan lånet förfallit kan man då låna mot sina guldsmycken på ett sätt som man annars inte kunnat.

Man får som sagt inte heller glömma bort att noggrant jämföra mellan de olika butiker och tjänster på nätet som finns för att så enkelt som möjligt kunna sälja sitt guld till det bästa guldpriset möjligt. För man vill inte lämna butiken och upptäcka att man kunnat sälja sitt guld till ett mycket högre pris än det man nyss fått för det guld man lämnat in. Så se därför alltid till att dubbelkolla att guldpriset du får är det högsta möjliga som finns. Har man däremot väldigt bråttom och behöver sälja guld så fort som möjligt är det inte alltid möjligt att göra en sådan kontroll men då får man även vara beredd på att det kommer att finnas en stor risk att man kunnat få mer pengar någon annanstans än där man sålde sitt guld.

Det kan även ibland vara bra att titta närmare på mindre guldaffärer än kedjor då det är möjligt att de mindre affärerna ibland har mer generösa guldpriser och det är något man inte får missa. Om man inte hittar någon information om guldpriset på guldaffärens hemsida kan man alltid ringa och fråga för att vara säker. Ser det heller inte ut som sidan uppdaterats speciellt ofta är det också ett tillfälle att ringa butiken för att säkerställa att inget förändras då guldpriset går upp och ned hela tiden och det finns inget satt värde på ett gram guld som kan gälla under en längre tid om butiken ifråga inte har ett väldigt långt pris från första början.