Dagens Guldpris

Så mycket är värdet på guld

Guld är det som alla faller tillbaka på när det blir svårigheter i världsekonomin och det är framförallt för att det är en relativt säker investering. Varje gång världsekonomin går ner så ökar guldpriset då allt fler väljer att flytta sina investeringar till guld och på det sätter är man relativt säker från de svängningar som sker på världsmarknaden.

Guldköpare 14K 18K 24K Länk
120 kr/g 170 kr/g 220 kr/g Besök
110 kr/g 160 kr/g 210 kr/g Besök
100 kr/g 150 kr/g 200 kr/g Besök
90 kr/g 140 kr/g 190 kr/g Besök

Under alla tider har guld och silver sett som objektiva betalningsmedel och det har gjort att man nästan alltid kunnat rädda sig själv från stora minskningar om man under ett tidigt stadie flyttat över sina investeringar i guld. På samma sätt märker man även när ekonomin rent allmänt inte går bra att alltfler väljer att sälja och köpa guld antingen som ett sätt att få in lite extra pengar när ekonomin är tuff eller som ett sätt att tjäna pengar.

Då guldpriset alltid svänger fram och tillbaka är det precis som med alla andra investeringar förknippat med en viss fara om man inte är försiktig. För även om det rent allmänt kommer att ske en ökning när världsekonomin går dåligt betyder inte det per automatik att man kommer att tjäna pengar på sin investering. Det kan även vara som så att man faktiskt har köpt guld när guldpriset varit som högst och därmed kommer man troligtvis inte att tjäna speciellt mycket på sin investering.

Men man kan också ha köpt sitt guld vid precis rätt tillfälle och därmed också fått en stor möjlighet att tjäna pengar på att guldpriset går upp och då guldpriset brukar hålla sig relativt stabilt jämfört med många andra typer av investeringar gör det även att man vid ett sådant tillfälle kan känna sig säker med att pengarna man tjänat inte kommer att försvinna.

För den som inte har planer på att investera och tjäna stora pengar på att guldpriset går upp eller ned så finns det fortfarande möjligheten att sälja sitt guld för att tillfälligt rädda sin ekonomi under en period där man upplever att man inte har så många andra utvägar. Den som har förlorat sitt arbete eller blivit sjuk har en möjligt att med hjälp av det guld man har liggandes hemma att faktiskt kunna lösa tillfälliga problem utan att låna pengar av någon.

Guldpriset är en sådan sak som gör att man utan några större problem under en lågkonjunktur kan få ut det mesta av det guld man har liggandes då det är vid sådana tillfällen som marknaden ser till att guldpriset ökar något markant i jämförelse med högkonjunktur.
När det däremot är högkonjunktur brukar guldpriset gå ned en aning åtminstone så då kan det vara läge att vänta med att sälja sitt guld om det inte är en nödsituation. Har man investerat i guld kan det däremot vara läge att sälja och få in den vinsten man gjort på guldet man köpt.

För den som aldrig haft någon större kontakt med guld och priset på detta och tror att det är ungefär samma sak som det man betalar i en affär för ett smycke är det en stor skillnad. Ringen man köpt för ett par tusenlappar kan enbart vara värd ett par hundratals kronor om man enbart tittar till själva guldvärdet. Därför kan det ibland vara bra att försöka sälja sina smycken just som smycken till någon som skulle vara intresserat av själva smycket och då inte enbart guldet i det. Då har man en möjlighet att kunna få ut ett litet större belopp för smycket än om man säljer det enbart som guld till en person som köper in detta.

Sälja guld – fördelar och nackdelar

Att sälja guld kan vara ett enkelt sätt att få in mer pengar till ens egna ekonomi och framförallt om det varit problem som att man blivit uppsagt eller att man blivit sjukskriven. Guld är en vara man alltid enkelt och snabbt kan sälja av och man kan om man följer ett par steg få ut så mycket som möjligt.

Om man inte måste sälja kan det ibland vara bättre att vänta med det. Annars ringer man runt och kontrollerar guldpriset i alla närliggande affärer och med de tjänster som finns på nätet. Välj den tjänst eller butik som ger dig mest pengar för ditt guld och läs alltid det finstilta om du skickar iväg guldet någonstans och var säker på att försändelsen är försäkrad.

Få pengarna i hand eller in på ditt konto
Svårare än så är det egentligen inte att sälja guld och det tar inte heller speciellt lång tid att göra det. Det man alltid behöver när man säljer guld är en id-handling som är giltig då butiken eller tjänsten måste vara säkra på att du verkligen är den du utger dig för att vara om det skulle vara några problem som visar att du inte ägde guldet.

Man kan även tänka på som vi redan nämnt i stegen ovanför om man verkligen måste sälja sitt guld nu och det ska framförallt bero på hur guldpriset på världsmarknaden har rört sig. Har guldpriset nyligen gått ner väldigt mycket är det inte läge att sälja utan att köpa guld då det vanligtvis går upp igen och man då kan tjäna lite pengar på det. Man bör även komma ihåg att om man inte behöver pengarna akut kan det vara bra att ha en liten buffert hemma som man inte kan röra hur enkelt som helst. Har man då guldsmycken som bara ligger och skräpar har man alltid en sådan buffert som man kan omvandla till pengar om det skulle behövas. Men det finns då ingen risk att man tar lite pengar då och då för att köpa något man egentligen inte behöver som kan hända med en buffert om man har det i pengar och lättillgängligt. Man bör även tänka på om det kanske går att sälja smyckena som smycken och inte bara efter deras guldpris då det väldigt ofta finns ädla stenar och liknande på smyckena som man ytterst sällan får något extra för och det leder till att man också förlorar pengar på att sälja det som guld istället för som smycke.

Köpa guld – fördelar och nackdelar
Att köpa guld kan vara en rolig och trevlig idé som nog många har tänkt på men som ytterst få faktiskt gör då det inte är helt billigt att köpa guld. Det finns inte heller jättemånga affärer som säljer rent guld utöver som smycken något som också gör att man får betala en stor del av pengarna på grund av arbetet som är nedlagt på att göra smycket.

Det är inte riktigt det man vill behöva betala för då det faktiskt kan leda till att man inte kan tjäna så mycket på att köpa guld även om guldpriset skulle stiga markant. Därför ska man alltid försöka att köpa guld för det marknadspris som finns från en butik som säljer detta eller så kan man köpa in guldsmycken från privatpersoner på samma sätt en vanlig guldbutik gör.

Då kan man även tjäna rätt stora pengar på det om man dessutom säljer smyckena vidare just som smycken då man kan få rätt bra betalt mot om man enbart sålt det som guld. Principen bakom att sälja guld appliceras även när man ska köpa guld då det vanligtvis är som så att man köper guld för att sedan sälja om man inte har det som hobby.

När man köper in guld från privatpersoner finns fördelen att man kan tjäna mycket på det men samtidigt finns risken att man köper något som inte är det man trodde att det faktiskt var. När man köper in guld är det inte alltid enkelt att känna till vilka stämplar som visar vilken renhetshalt som guldet har och om man vill köpa in guld som affärsidé kan det vara bra att se till att man verkligen vet vad det är man sysslar med. Guldpriset är ytterligare en sådan sak som kan vara bra att känna till då det går upp och ned och ibland kan det vara som så att guldpriset fallit och man då köper något för ett värde som inte längre gäller.

Därför är det otroligt viktigt att innan man börjar köpa guld så bör man känna till allt om hur man värderar guld och framförallt om hur man ser att guld verkligen är guld då det finns gott om guldliknande material som kan lura den oerfarne att tro att personen faktiskt köper rent guld men istället för en legering som inte kostar speciellt mycket att tillverka och är omöjlig att sälja vidare.

Har man däremot goda kunskaper om de olika stämplar som används och även hur man enkelt ser att guld verkligen är guld har man en ypperlig möjlighet att faktiskt kunna tjäna stora pengar på detta men man måste då tänka väldigt långsiktigt då det inte är något som man kommer att kunna göra på ett par dagar. Det är med andra ord inga snabba pengar som finns i att köpa och sälja guld.

GULDPRISET.SE
WEBB MEDIA I BOLLNÄS AB
ORG. NR 559054-7211
GODKÄND F-SKATTSEDEL
MOMS REG. SE559054721101

FÖRETAGSINFORMATION
E-POST: [email protected]
EDELSBERGSVÄGEN 36
821 34 BOLLNÄS
SVERIGE